Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu

NOU! Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu (GEF SGP) lansează o nouă rundă de selecţie pentru propuneri de proiecte din partea organizaţiilor neguvernamentale şi organizaţiilor comunitare

Toate detaliile necesare privind procesul de solicitare a finanţărilor (inclusiv termene, criterii de eligibilitate si instrucţiuni amănunţite privind formularea propunerilor de proiecte) sunt furnizate în Instrucţiunile de Aplicare, care sunt disponibile în limba română pe site-ul Programului, la  www.sgp-romania.ro.
Lansat în 1992, Programul de Granturi Mici (Small Grants Programme – SGP) al Fondului Global de Mediu (Global Environment Facility – GEF) include în prezent peste 130 de ţări. În România, programul a început la finele anului 2004 şi a acordat până în prezent 81 de granturi, cu o valoare totală de peste 2.500.000 USD.
Proiectele finanţate de GEF SGP au ca obiectiv obţinerea unor beneficii globale de mediu în următoarele domenii: conservarea biodiversităţii, schimbările climatice, apele internaţionale, gestionarea durabilă a terenurilor şi managementul forestier, subsţante chimice dăunătoare. De asemenea, proiectele trebuie să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi la creşterea capacităţii comunităţilor locale. Implementarea proiectelor este făcută de către organizaţii neguvernamentale sau organizaţii comunitare cu implicarea comunităţilor locale, şi cu generarea unor efecte pozitive pentru acestea.
Valoarea maximă a unui grant acordat este 50.000 dolari SUA. Proiectul trebuie sa asigure o cofinanţare de cel putin 50% din valoarea totală a proiectului (din care aproximativ 50% in monetar si 50% in natura).

Suma disponibilă pentru această  sesiune este de 550.000 USD.

Propunerile se vor depune sau trimite la adresa:

GEF SGP ROMANIA
Casa ONU
Bld. Primăverii, nr. 48A, sector 1
011975 Bucureşti

Att.Tania Mihu 
Coordonator Naţional GEF SGP

 

Termenul limită de primire a propunerilor de proiecte pentru această rundă de selecţie este vineri 04 noiembrie 2011, orele 17.00.

Va rugăm citiţi cu atenţie toate documentele ataşate la prezentul anunţ şi abia apoi incepeţi redactarea Cererii de finanţare. În perioada 19 Septembrie – 21 Octombrie Coordonatorul Naţional (Tania Mihu) si Asistentul de program (Andreea Ihos) vă stau la dispoziţie pentru orice clarificări necesare. Va rugăm formulaţi intrebările succint şi clar şi trimiteţi-le pe adresa de e-mail tania.mihu@undp.org. Răspunsurile vor fi expediate in max. 2 zile lucrătoare. Răspunsurile la intrebările de interes general vor fi postate si pe site-ul  www.sgp-romania.ro la link-ul “Informatii utile”, motiv pentru care va recomandăm să consultaţi periodic acest site, pe toată perioada de pregătire a aplicaţiei.

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2013 Asociatia CRONO - Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia