Masa rotunda la Tismana

Vineri, 20 iulie 2012, Fundatia Tismana a gazduit prima masa rotunda organizata de CRONO in cadrul proiectului “Sprijinirea filantropiei în România prin donaţie individuală”.

Masa rotunda la Tismana

Participantii -majoritatea din cadrul ONG-urilor locale- au propus ca limita de deducere a sponsorizarilor facute de agentii economici sa fie in functie de cifra de afaceri a sponsorului, astfel incat sa dea ocazia firmelor mici sa contribuie semnificativ la sustinerea proiectelor ONG-urilor locale. In acest sens, agentii economici prezenti la dezbatere au mentionat ca la cifra lor de afaceri cresterea de la 0,3% la 0,6% nu face mare diferenta si au propus o limita mai mare pentru micro-intreprinderi: intre 1%-3% din cifra de afaceri.

Tismana este una dintre localitatile cu densitatea de ONG-uri cea mai ridicata din Oltenia. In localitate functioneaza asociatii culturale, de dezvoltare comunitara, de femei, de tineret, asociatii profesionale, obsti satesti.

La intalnire au participat si oaspeti francezi aflati in schimb de experienta la Fundatia Tismana. Acestia au informat audienta despre facilitatile fiscale pentru sprijinirea filantropiei in Franta, care sunt in concordanta cu solicitarile Coaliția pentru Sprijinirea Filantropiei Individuale.

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2013 Asociatia CRONO - Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia