Masa rotunda la Calafat

Miercuri, 26 septembrie, Grupul de Acţiune Locală Calafat a găzduit la Calafat cea de a 6-a  masă rotundă organizată de CRONO în Oltenia în cadrul proiectului ”Sprijinirea filantropiei prin obținerea facilităților fiscale pentru donatori” implemmentat de Coaliția pentru Sprijinirea Filantropiei Individuale sub coordonarea Fundației United Way România şi cu finaţarea CEE Trust.

 

Ca şi în cadrul întâlnirilor anterioare, cele 3 propuneri legislative (scutirea de impozit pentru sumele pe care le dăruiesc salariaţii cauzelor sociale sau civice în limita a 5% din venitul lor anual, scutirea de impozit pentru sumele mai mari de 100 de salarii minime pe economie donate în limita a 10% din venitul anual al donatorilor şi dublarea procentului din cifra de afaceri pentru sponsorizări) au fost agreate de participanţi (ONG-işti, oameni de afaceri locali şi reprezentanţi ai partidelor politice).

Participanţii au propus ca normele de aplicare a măsurilor discutate să le fie explicate poenţialilor donatori după aprobare mai bine decât s-a procedat, de exemplu, cu normele de aplicare a prevederii 0,3% din Codul Fiscal. Altfel există riscul ca aceste facilităţi fiscale să rămână în continuare nefolosite şi iniţiativa legislativă să nu îşi atingă scopul.

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2013 Asociatia CRONO - Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia