Lansarea programului de granturi de auto-ajutorare pentru comunitatile din judetul Dolj

Terre des hommes schema de grant sesiunea de primavara FINAL

Fundatia Terre des hommes va invita sa participati la lansarea Programului de Granturi ce poate fi accesat de comunitatile locale care doresc sa furnizeze activitati si servicii de preventie pentru copii si familii in sltuatie de vulnerabilitate. Acest program isi propune sa sprijine initiativele locale ce incurajeaza lucrul in echipa si colaborarea dintre membrii Consiliilor Comunitare Consultative, persoanele cu atributii in domeniul asistentei sociale, cadrele didactice, expertii romi activi in cadrul primariilor si mediatorii care, prin natura activitatii lor, pot creste numarul oportunitatilor de prevenire a situatiilor de risc la care ar putea fi expusi copiii si familiile lor.
Va asteptam sa participati la Evenimentul de lansare organizat in data de 11 Martie 2013 la Sala de sedinte nr.1 a Consiliului Judetean Dolj (Palatul Administrativ, Str. Unirii, nr. 19, Craiova), incepand cu ora 11:00, pentru a dispune de informatii esentiale despre eligibilitate, formulare de aplicatie si alte documente necesare pentru accesarea Programului de Granturi.
Alaturi de noi vor fi parteneri precum Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj, Centrul de Resurse pentru Orqanizatiite Non-Profit din Oltenia (C.R.O.N.O.), Crucea R0sie Filiala Dolj, Directia de Sanatate Publica si Teatrul de Copii si Tineret “Colibri” care, de-a lungul timpului ne-au fost alaturi in organizarea de activitati adresate copiilor si familiilor in situatie de risc.
Programul de Granturi va opera cu fonduri distribuite in doua etape in decursul unui an calendaristic, apelurile pentru proiecte fiind anuntate in lunile martie si august. Granturile se acorda doar pentru initiative in cadrul judetului Dolj care au un potential semnificativ de a demonstra suport comunitar fata de copiii si familiile dezavantajate.
La aceasta cerere de finantare pot sa aplice direct Consiliile Comunitare Consultative (CCC) sau orice alta institutie sau organizatie (formala sau informala) recunoscuta de CCC ca lucreaza in beneficiul copiilor din comunitate. Exemple: scoli, biserici, ONG-uri, asociatii de parinti, primarii, grupuri de initiativa etc. Toate acestea trebuie sa fie inregistrate sau sa functioneze in comuna unde va fi implementat proiectul. Cu toate acestea aplicantii pot sa aiba ca parteneri organizatii/institutii din exteriorul comunei daca participarea lor la proiect este justificata.

Brosura A5 Tdh

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2013 Asociatia CRONO - Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia