Dezvoltarea competențelor antreprenorilor rurali din G.A.L. SUDOLT

Vineri, 20.09 a.c. a avut loc la Bârca lansarea primului proiect finanțat de Grupul de Acțiune Locală  Sudolt. Proiectul „Dezvoltarea competențelor antreprenorilor rurali din G.A.L. SUDOLT” va fi implementat de Centrul de Resurse pentru Organizațiile Non-profit din Oltenia – CRONO și își propune să stimuleze aplicarea de proiecte de către membrii grupurilor țintă eligibile din teritoriul G.A.L. Sudolt, în vederea creșterii gradului de absorbție a Fondului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.  

La conferința de lansare a proiectului au participat membrii Grupului de Acțiune Locală Sudolt și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul conferinței au fost prezentate obiectivele și principale activități ale proiectului, dintre care amintim:

  • Organizarea de întâlniri de informare în comunele din teritoriul G.A.L. Sudolt în vederea difuzării de cunoștințe în rândul beneficiarilor finali privind schemele de sprijin ale Politicii Agricole Comunitare, respectiv modul de aplicare a măsurilor pentru dezvoltarea rurală.
  • Furnizarea cursurilor de formare profesională pentru 48 de persoane. Tematica abordata in cadrul cursurilor va cuprinde: planul de afaceri, completarea cererii de finanțare, managementul exploatațiilor agricole, protecția mediului, Tehnologia Informației și a Comunicațiilor și diversificarea activităților în exploatațiile agricole.

Detalii privind condițiile de înscriere la cursuri și programul de desfășurare al acestora pot fi obținute la tel 0351179409, crono@rdscv.ro sau de pe www.crono.org.ro2013-09-20 12.50.05 (2)

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2013 Asociatia CRONO - Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia