Cursuri în advocacy și lobby și în regiunea SUD-VEST

Sesiunea de training va avea loc în perioada 11-15 iunie 2012 la Râmnicu Vâlcea, hotel Grand Sofianu.  Regiunea Sud Vest include următoarele județe: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.
Înscrierea se realizează  accesân­­d pagina de web
<http://www.implicat.info> www.implicat.info secțiunea inscrie-te.
Pentru fiecare regiune distribuția grupului țintă  reprezentativ pentru societatea civilă care poate aplica la acest program este după cum urmează:
organizaţiile sindicale (20 locuri); organizaţiile patronale (20 locuri); camere de comerţ ( 11 locuri);  asociaţiile de IMM-uri (12 locuri), Ong-uri (4­­­­­ locuri). Persoana  recomandată de organizație să se înscrie trebuie să aibă studii superioare finalizate și să aibă un statut activ pe piața muncii.
O organizație poate fi reprezentată de cel mult două persoane.

Curriculumul se referă la clarificări conceptuale și practice privind dialogul social, dialogul civic, lobby, advocacy, proces de advocacy;  monitorizarea deciziei publice; implicarea în procesul de formulare a deciziei publice; influențarea deciziei publice, monitorizarea decidentului public, analiza părților afectate de o decizie publică, procesul de consultare publică, procedura de audiere publică, formularea și susținerea publică a opiniei;
mesajele publice în advocacy; alianțe, coaliții, rețele de comunicare în advocacy; surse și resurse de documentare în advocacy, comunicarea, negocierea, leadership-ul, dinamica relațiilor și a reputației în lobby și advocacy, elaborarea hărții decidenților politici, relația cu mass media, new media și social media.
Structura programului include două săptămâni de training, fiecare săptămână urmată de o perioadă de două luni aplicații practice care vă implică în demersuri reale cu asistența de specialitate și examen certificat CNFPA. Veți beneficia de două certificate CNFPA: competențe sociale și civice și specialist în activitatea de lobby. Nu se poate aplica direct la Specialistul în activitatea de lobby dacă nu promovați în competențe sociale și civice.
Pentru regiunea Sud Vest-Râmnicu Vâlcea structura programului este:
•        28 mai – 1 iunie – perioada de evaluare și selecție, pregătire
logistică, confirmare participare;
•        11 iunie – începe ciclul I de formare;
•        18 iunie – încep cele 8 săptămâni de aplicații practice asistate;
•        1 octombrie – începe ciclul II de formare;
•         8 octombrie – încep cele 10 săptămâni de aplicații practice
asistate, ulterior examenul Specialistul în activitatea de lobby
Cursurile durează de luni până vineri de la 09- 17,30. Prezența obligatorie 80%.  20% reprezentând o zi de curs.
Detalii despre proiect pe  <http://www.implicat.info> www.implicat.info
Despre aplicațiile foștilor cursanți regăsiți informații pe
<http://www.advocacy.ro> www.advocacy.ro

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2013 Asociatia CRONO - Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia