Masa rotunda la Craiova

Centrul de Resurse pentru Organizaţiile Non-profit din Oltenia – CRONO în parteneriat cu United Way România, şi cu Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI) organizează vineri, 28 septembrie, la ora 11,00, la Prefectura Judeţului Dolj, din Craiova, str. Unirii nr. 19 masa rotunda pe tema “Stimularii filantropiei in Romania prin donatie”. La eveniment  sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai partidelor politice, ai birourilor parlamentare, ai ONG –urilor, ai presei locale şi regionale, ai sindicatelor, ai asociaţiilor profesionale şi patronale, ai instituţiilor publice interesate.

 

Iniţiată de United Way România cu finanţare CEE Trust şi derulată în parteneriat cu Coaliţia pentru Sprijinirea Filantropiei, această iniţiativă publică susţine completarea cadrului legal actual care prevede direcţionarea a 2% din impozitul datorat şi deducerea a 5% din baza impozabilă a veniturilor obţinute din activităţi independente pentru persoanele fizice şi deducerea sponsorizărilor în limita a 0,3% din cifra de afaceri pentru persoanele juridice. Prin această iniţiativă susţinem:

  • Donatorii persoane fizice să fie scutiți de impozit pentru sumele pe care le dăruiesc cauzelor sociale sau civice, în limita a 5% din venitul lor anual.
  • Cei care donează mai mult de 100 de salarii minime pe economie (echivalentul a 15.700 EUR) să fie scutiți de impozit pentru sumele donate, în limita a 10% din venitul lor anual.
  • Companiile să poată dona 0,6% din cifra de afaceri, față de 0,3%, cât li se permite acum.    

Majoritatea ţărilor europene încurajează sprijinirea cauzelor sociale şi civice ale cetăţenilor prin oferirea de facilităţi fiscale pentru donatori. Comportamentul filantropic, ca acţiune personală pentru binele public, este un act benevol care are ca scop creşterea calităţii vieţii. Dezvoltarea acestui comportament poate fi încurajată prin oferirea de facilităţi fiscale, prezenţa sau absenţa acestora avand un efect direct asupra organizaţiilor neguvernamentale care îşi bazează o mare parte din activităţile pe care le implementeză pe sprijinul voluntar, financiar şi material al cetăţenilor sau companiilor.

Va rugăm să confirmaţi participarea până miercuri, 26.09.2012, la zuleanulucian@yahoo.com, sau la tel.  0749998858 (Lucian Zuleanu, coordonator de proiect). Detalii suplimentare despre campanie pe websitul proiectului.

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2013 Asociatia CRONO - Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia